Lite visste vi den gang vi satt i den lille stinne røykebrakken på Forus videregående skole i 1989, at vi sammen i 2018 skulle starte Pottemakeriet i Stavanger. Den gang var drømmen å bli illustratører, og vi dro ut i verden på hver vår kant. Skjebnen ville noe annet, papir og fargestifter ble byttet ut med leire for oss begge to. En dag krysset våre veier på nytt og da falt alle brikkene på plass og Pottemakeriet ble til.

Pottemakeriet ligger midt i Stavanger sentrum. Her har vi verksted og butikk i samme lokalet. Her har du mulighet til å se oss arbeide og å handle en gave til deg selv eller noen du er glad i. Velkommen til oss i Breigata 14.

Sonya og Hilde

Sonya Molohon
Pottemaker

Sonya har svennebrev i Pottemakerfaget, etter å ha gått i lære og arbeidet i syv år hos Pottemaker Stein Emanuel Simonsen i Sandnes.

Hennes arbeider er inspirert av potteritradisjoner fra Norge som stammer helt tilbake til 1700 tallet. Hun former hovedsakelig bruksvarer i keramikk med utgangspunkt i tradisjonelle dreie og dekorteknikker.

 

Sonya har også utdannelse og bakgrunn innen grafisk design, utstillingsdesign, konspetutvikling og butikkledelse.

Hilde Mjølsnes
Keramiker

Hilde har studert i Harrow, England og Cardiff, Wales og har en Mastergrad i keramikk.

Etter studiet begynte hun å jobbe innen rusomsorgen. Hun sier selv: "Arbeidet med ungdom har formet meg som utøvende kunster og har vært viktig for mitt kunstneriske utrykk. Jeg former mine krukker i pølseteknikk og er et ledd i en lang tradisjon som strekker seg tusenvis av år tilbake."

 

Pottemakeriet, Breigata 14, 4006 Stavanger

post(at)pottemakeriet.no

©2018 by Pottemakeriet. Proudly created with Wix.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon